HVAL: fangstmetodar og produkt er i dag så fabelaktige at ein kan parkere dei fleste berekraftsdiskusjonar.ILLUSTRASJONSFOTO: Svein-Arne Nilsen
HVAL: fangstmetodar og produkt er i dag så fabelaktige at ein kan parkere dei fleste berekraftsdiskusjonar.ILLUSTRASJONSFOTO: Svein-Arne Nilsen

- Denne varen bør kjøtbransjen skjelve i buksene over

13. juni 2018  kl 09:44

Den har brødfødd generasjonar, er stappfull av vitamin og omtala som verdas mest unike råvare. Når la du den sist på grillen? Som sjømatnæring har vi eit ansvar. Ta vare på kvarandre, løfte i flokk. Den siste tida har det vore nok av nyheiter om manglande sjømatinteresse i daglegvarehyllene. Som ihuga entusiast har eg gleda å jobbe med ei unik råvare. Ei vare kjøtbransjen eigentleg bør skjelve i buksene over. Langt betre enn den dyraste indrefilet og mørna serranoskinke. Historie skal ein ta vare på. Nokre gongar handlar det likevel om å lære av gamle feil. Norsk kvalfangst har lært frå det som var. Både fangstmetodane, handtering av kjøtet, pakking og merking blir i dag gjort på heilt anna vis enn tidlegare. Resultatet tørr eg påstå er noko heilt unikt. Kval i dag er noko så briljant som delikat kjøt, proppa full av sunne vitamin. Båtane og landindustrien hand i hand. Resultat? Eit langt betre produkt for deg som forbrukar. Gjennom Merkevareforeningen Norsk Hval har ein laga ein heilt ny kvalitetsstandard. Det seier eigentleg sitt når eitt av medlemane, til og med har fått utmerkinga Matmerk to gongar. Det handlar om alt frå fangst, behandling, lagring, produksjon og haldbarheit til pakking, merking med fangstdato og transport. HVAL: fangstmetodar og produkt er i dag så fabelaktige at ein kan parkere dei fleste berekraftsdiskusjonar.ILLUSTRASJONSFOTO: Svein-Arne Nilsen

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her
—————VELG ALTERNATIV—————
——eller——
——eller——

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Fedje-ubåten må opp i Stortinget

Leserinnlegg
1 kommentar14. oktober 2018 11:21

SV er ikke på lag med oss

Leserinnlegg
1 kommentar13. oktober 2018 18:54

Hvem vrir på ord, Sandvik?

Leserinnlegg
1 kommentar13. oktober 2018 12:34

Fravær av journalistikk

Leserinnlegg
5 kommentarer12. oktober 2018 14:07

Kysten avlives av laksemilliardærer

Leserinnlegg
3 kommentarer12. oktober 2018 05:00

Takk til våre sjømenn som aldri mønstrar av

Kommentar
7 kommentarer10. oktober 2018 05:00

Når ordvalg vrenger fakta i LoVeSe

Kommentar
7. oktober 2018 18:17

Er sjømaten en del av det norske matbegrepet?

Leserinnlegg
7. oktober 2018 14:33

- Mot økologisk katastrofe

Leserinnlegg
6 kommentarer6. oktober 2018 17:10

- Sjøpølse har et stort potensial

Kommentar
6. oktober 2018 11:06

Dei som drikk for mykje må tole bakrusen!

Leserinnlegg
2 kommentarer4. oktober 2018 20:01
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...