HVAL: fangstmetodar og produkt er i dag så fabelaktige at ein kan parkere dei fleste berekraftsdiskusjonar.ILLUSTRASJONSFOTO: Svein-Arne Nilsen
HVAL: fangstmetodar og produkt er i dag så fabelaktige at ein kan parkere dei fleste berekraftsdiskusjonar.ILLUSTRASJONSFOTO: Svein-Arne Nilsen

- Denne varen bør kjøtbransjen skjelve i buksene over

13. juni 2018  kl 09:44

Den har brødfødd generasjonar, er stappfull av vitamin og omtala som verdas mest unike råvare. Når la du den sist på grillen? Som sjømatnæring har vi eit ansvar. Ta vare på kvarandre, løfte i flokk. Den siste tida har det vore nok av nyheiter om manglande sjømatinteresse i daglegvarehyllene. Som ihuga entusiast har eg gleda å jobbe med ei unik råvare. Ei vare kjøtbransjen eigentleg bør skjelve i buksene over. Langt betre enn den dyraste indrefilet og mørna serranoskinke. Historie skal ein ta vare på. Nokre gongar handlar det likevel om å lære av gamle feil. Norsk kvalfangst har lært frå det som var. Både fangstmetodane, handtering av kjøtet, pakking og merking blir i dag gjort på heilt anna vis enn tidlegare. Resultatet tørr eg påstå er noko heilt unikt. Kval i dag er noko så briljant som delikat kjøt, proppa full av sunne vitamin. Båtane og landindustrien hand i hand. Resultat? Eit langt betre produkt for deg som forbrukar. Gjennom Merkevareforeningen Norsk Hval har ein laga ein heilt ny kvalitetsstandard. Det seier eigentleg sitt når eitt av medlemane, til og med har fått utmerkinga Matmerk to gongar. Det handlar om alt frå fangst, behandling, lagring, produksjon og haldbarheit til pakking, merking med fangstdato og transport. HVAL: fangstmetodar og produkt er i dag så fabelaktige at ein kan parkere dei fleste berekraftsdiskusjonar.ILLUSTRASJONSFOTO: Svein-Arne Nilsen

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

- Forutsigbarheten i leppefisket er fullstendig fraværende

Leserinnlegg
1 kommentar18. juni 2018 23:33

Leppefisk og deltakervillkår

Leserinnlegg
18. juni 2018 15:14

- Jeg ser ingen tegn på at Sjømatrådet er på rett spor

Leserinnlegg
1 kommentar18. juni 2018 12:21

Kvoteprisutvikling for pelagisk ringnot

Kronikk
1 kommentar17. juni 2018 19:40

Ønsker vi kveite som spesialavfall?

Leserinnlegg
1 kommentar12. juni 2018 12:28

Svimmelhet i Sildelaget

Leserinnlegg
1 kommentar11. juni 2018 11:45

Ikke bløff om EØS, Ebbesen!

Leserinnlegg
10. juni 2018 19:04
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00