HVAL: fangstmetodar og produkt er i dag så fabelaktige at ein kan parkere dei fleste berekraftsdiskusjonar.ILLUSTRASJONSFOTO: Svein-Arne Nilsen
HVAL: fangstmetodar og produkt er i dag så fabelaktige at ein kan parkere dei fleste berekraftsdiskusjonar.ILLUSTRASJONSFOTO: Svein-Arne Nilsen

- Denne varen bør kjøtbransjen skjelve i buksene over

13. juni 2018  kl 09:44

Den har brødfødd generasjonar, er stappfull av vitamin og omtala som verdas mest unike råvare. Når la du den sist på grillen? Som sjømatnæring har vi eit ansvar. Ta vare på kvarandre, løfte i flokk. Den siste tida har det vore nok av nyheiter om manglande sjømatinteresse i daglegvarehyllene. Som ihuga entusiast har eg gleda å jobbe med ei unik råvare. Ei vare kjøtbransjen eigentleg bør skjelve i buksene over. Langt betre enn den dyraste indrefilet og mørna serranoskinke. Historie skal ein ta vare på. Nokre gongar handlar det likevel om å lære av gamle feil. Norsk kvalfangst har lært frå det som var. Både fangstmetodane, handtering av kjøtet, pakking og merking blir i dag gjort på heilt anna vis enn tidlegare. Resultatet tørr eg påstå er noko heilt unikt. Kval i dag er noko så briljant som delikat kjøt, proppa full av sunne vitamin. Båtane og landindustrien hand i hand. Resultat? Eit langt betre produkt for deg som forbrukar. Gjennom Merkevareforeningen Norsk Hval har ein laga ein heilt ny kvalitetsstandard. Det seier eigentleg sitt når eitt av medlemane, til og med har fått utmerkinga Matmerk to gongar. Det handlar om alt frå fangst, behandling, lagring, produksjon og haldbarheit til pakking, merking med fangstdato og transport. HVAL: fangstmetodar og produkt er i dag så fabelaktige at ein kan parkere dei fleste berekraftsdiskusjonar.ILLUSTRASJONSFOTO: Svein-Arne Nilsen

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Jeg heier på Gunnhild, men ...

Leserinnlegg
22. januar 2019 19:26

- Nu venta vi på skreien

Leserinnlegg
22. januar 2019 07:45

- Løft blikket og tenk markedsutvikling

Kommentar
20. januar 2019 20:03

Dårlig beredskap kan sette liv på spill

Kommentar
20. januar 2019 11:06

- Vi har for liten kyst

Kommentar
19. januar 2019 15:02

- Havet er grunnlaget for vår velferd

Kronikk
1 kommentar18. januar 2019 20:00

- Vi må få ned overfisket

Kronikk
17. januar 2019 20:16

- Respektløst av Insula-direktøren

Leserinnlegg
4 kommentarer16. januar 2019 15:05

- Det som er i ferd med å skje i Øyfjorden er katastrofalt

Leserinnlegg
7 kommentarer16. januar 2019 10:58

It's a man's world

Kommentar
1 kommentar15. januar 2019 18:11
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...