TROMSØ: Tirsdag var forskningsskipet «Kronprins Haakon» en snarvisitt innom hjemmehavnen i Tromsø før fartøyet satte kurs for Svalbard.Foto: Gunnar Sætra/Havforskningsinstituttet
TROMSØ: Tirsdag var forskningsskipet «Kronprins Haakon» en snarvisitt innom hjemmehavnen i Tromsø før fartøyet satte kurs for Svalbard.Foto: Gunnar Sætra/Havforskningsinstituttet

«Kronprins Haakon» med kurs for Svalbard

Forskning
Redaksjonen
23. mai 2018 10:31

Tirsdag var det nye forskningsfartøyet «Kronprins Haakon» innom hjemmehavna i Tromsø en snartur før båten går videre til isprøver nord for Svalbard, melder Havforskningsinstituttet.

Det isgående fartøy blir et av verdens mest avanserte forskningsskip. Med 14 laboratorier som kan huse de fleste forskningsdisipliner, og med noen av de mest omfattende utstyrspakkene som er levert til et forskningsfartøy, skal skipet overvåke miljø- og klimatilstanden i havområdene i Arktis og Antarktis.

Her kan du se hvordan det ser ut om bord:

«Kronprins Haakon» skal eies av Norsk Polarinstitutt, og driftes av Havforskningsinstituttet. Største bruker blir UiT Norges arktiske universitet. Skipet ble overtatt av norske myndigheter i mars.

- En ny æra starter for oss. Nå kan vi gå i områder med is store deler av året - det kunne vi ikke før. Og skipet har utstyr som gir oss nye muligheter. Nå gleder vi oss til å starte samarbeidet med de andre institusjonene, sier HI-direktør Sissel Rogne, og nevner krilltokt, bestandsforskning i nord og tokt i Sørishavet der verneområder skal utredes.

Første toktet er «Arven etter Nansen» som er beregnet å starte i august, der ti institusjoner samarbeider om studier i det nordlige Barentshavet opp mot iskanten.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.