OPPSTART: Denne gjengen var mandag i full sving med å forberede oppstart for Viking Øksnes. Fra venstre: André Reinholdtsen, Laila Bye, Grethe Bjørgan, Lise Mortensen, Atle Berntsen, Torstein Jarl Karlsen og Stian Øfeldt. Foto: Silje Helene Nilsen
OPPSTART: Denne gjengen var mandag i full sving med å forberede oppstart for Viking Øksnes. Fra venstre: André Reinholdtsen, Laila Bye, Grethe Bjørgan, Lise Mortensen, Atle Berntsen, Torstein Jarl Karlsen og Stian Øfeldt. Foto: Silje Helene Nilsen

«Hotellkonge» kjøper lakseslakteri for å ta torskenæringa til et nytt nivå

25. april 2018  kl 05:00

- Laksen skal holde folk med arbeid, torsken skal vi tjene penger på, sier André Reinholdtsen om kjøpet av Cermaqs lakseslakteri i Vesterålen. Mandag var flere av de tidligere ansatte ved slakteriet i gang med å forberede oppstart for Viking Øksnes. I slutten av januar la Cermaq ned sitt lakseslakteri i Alsvåg i Vesterålen, og over 40 arbeidsplasser i bygda gikk tapt. Igjen sto et dypt skuffet lokalsamfunn, som i det lengste hadde håpet at oppdrettskonsernet skulle klare å lande et salg av anlegget før kroken ble satt på døra. Sent fredag kveld i forrige uke kom omsider en nyhet av det positive slaget. Cermaq og nyetablerte Viking Innovation var enige om virksomhetsoverdragelse. Allerede 2. mai skal det igjen pakkes laks med slaktenummer «N-136» i Alsvåg. De nye eierne har nemlig inngått avtale om å slakte laks for Cermaq i påvente av at det nye fellesslakteriet i Steigen ferdigstilles. OPPSTART: Denne gjengen var mandag i full sving med å forberede oppstart for Viking Øksnes. Fra venstre: André Reinholdtsen, Laila Bye, Grethe Bjørgan, Lise Mortensen, Atle Berntsen, Torstein Jarl Karlsen og Stian Øfeldt. Foto: Silje Helene Nilsen

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00