7,9 millioner for å berge tradisjonsbåter

Kultur
Redaksjonen
20. april 2018 16:21

Forbundet Kysten er tildelt 7,9 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DnB til prosjektet «Tradisjonsbåt - bygging og bruk». Pengene skal i løpet av fire år brukes til å bygge mest mulig kunnskap om bygging og bruk av norske tradisjonsbåter, melder forbundet Kysten i en pressemelding, som nå inviterer aktører til å sende inn forslag til lokale prosjekter.

Midlene skal hovedsakelig brukes til å få bygget nye tradisjonsbåter, og med i byggeprosjektene må det være en båtbyggerspire under opplæring. Slik vil de sikre at håndverket overføres til en ny generasjon båtbyggere.

- Vi oppfordrer båtbyggerne til å komme sammen med båtbrukermiljøene, både eksisterende og nye, og sammen søke oss om pengene de trenger til å realisere det de ønsker å få bygget. Vi vil vektlegge gode planer for kunnskapsoverføring, også på brukssiden, så flere får oppleve hvor flott form for friluftsliv det er å ferdes i trebåt for årer og seil, sier Tore Friis-Olsen i forbundet Kysten.

På norskekysten har man bygget åpne klinkbygde bruksbåter siden vikingtiden, og håndverket var en del av vintersysselen for fiskerbøndene opp til relativt nær fortid. Under mottoet «vern gjennom bruk» jobber forbundet Kysten med å ta vare på gamle båter og bygninger, kultur og håndverkstradisjoner knyttet til livet på kysten.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.