«Hva betyr fiske og norsk villfanget sjømat for deg?» Det har ungdommer langs hele kysten brukt filmsnutter for å svare på.Foto: Jon Eirik Olsen
«Hva betyr fiske og norsk villfanget sjømat for deg?» Det har ungdommer langs hele kysten brukt filmsnutter for å svare på.Foto: Jon Eirik Olsen

Ungdomsfilmer om sjømat vant penger fra Råfisklaget

Elever fra tre ulike skoler har gjennom egenproduserte filmer vist hva fiske og villfanget sjømat betyr for dem. De tre klassene ble vinnerne av Norges Råfisklags skolekonkurranse «sjømat og ungdom», og mottar 7500 kroner hver.

Kultur
19. april 2018 14:00Oppdatert:
19. april 2018 14:19

I vinter har Norges Råfisklag arrangert skolekonkurransen «sjømat og ungdom», hvor de oppfordret ungdom i sitt distrikt, fra Nordmøre i sør til Finnmark i nord, til å sende inn en videosnutt som på en eller annen måte svarte på spørsmålet «Hva betyr fiske og norsk villfanget sjømat for deg?». 

Nå er vinnerne kåret, og Råfisklaget gratulerer elevene på ungdomstrinnet på Øksnes skole, 9A på Husøy skole og videregående-trinnet på Vardø videregående skole. 

Her er vinnervideoene:

Øksnes skole:

Husøy skole:

Vardø videregående skole: 

Med konkurransen «sjømat og ungdom» ønsket Norges Råfisklag å rette et sterkere fokus på sjømatnæringen blant neste generasjon sjømatkonsumenter og forvaltere av havets ressurser; ungdommen. Det spises nemlig for lite fisk. I 2017 ble det spist 15 prosent mindre fisk enn året før, og den største nedgangen er blant dem under 34 år, viser tall fra Norges sjømatråd.

Råfisklaget ville ha et klarere bilde av hvilket forhold unge har til næringen, og de innsendte bidragene viser at elevene tok oppdraget på alvor.

- Videosnuttene illustrerer tydelig at fiske og sjømat betyr mye for ungdom i dag. Det er gode historier fra land og sjø, med norsk villfisk i fokus. Det er flott å se, sier prosjektleder i Norges Råfisklag, Lisbeth Drotz, i en pressemelding fra Råfisklaget.

- Norsk sjømatnæring har en stolt historie og en fantastisk fremtid, og norske fiskere og Norges Råfisklag er en viktig del av denne suksesshistorien. Den er det viktig at dagens ungdom kjenner til og tar del i. Så vi skal fortsette å oppfordre ungdom til å engasjere seg i fiskerinæringen, og spise mer fisk, sier Drotz.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.