Annonse

Møtte næringen om hviletidsbestemmelser

Annonse
Redaksjonen

14. januar 2018 13:49

16. november i fjor trådde ILO-konvensjon nr. 188, som omhandler arbeidsvilkår i fiskerisektoren, i kraft - enklere forklart, de nye hviletidsbestemmelsene.

Sjøfartsdirektoratet møtte denne uken med fiskerinæringen for å diskutere utfordringer rundt innføringen av det nye regelverket.

Som et resultat av møtet, ble det satt ned en arbeidsgruppe fra partene i næringen, som skal se på praktisk gjennomføring av arbeids- og hviletidsreglane i de ulike fiskerigruppene, og hvordan dokumentasjonskravet skal oppfylles, melder Sjøfartsdirektoratet i en pressemelding.

Videre ble det på møtet informert om kravet om bemanningsoppgave og sertifikat for arbeids- og levevilkår for fiskefartøy, kravet om føring av mannskapsliste og reglene knyttet til lærlinger/ungdom på fiskefartøy.

Foruten ILO 188, ble det informert om den endrede sertifikatstrukturen for føring av fiskefartøy, Sjøfartsdirektoratet sitt fokusområde for 2018, erfaringene som er gjort med ISM på fiskefartøy, og om Ballastvannkonvensjonen, som ble innført i september 2017.

DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00