Annonse
Modell av luseskjørt fra SalGard.Foto: Anders Furuset
Modell av luseskjørt fra SalGard.Foto: Anders Furuset

Skal finne ut hva som påvirker effekten av luseskjørt

Annonse

Luseskjørt er en av metodene for å holde lakselusen ute fra merdene. Et nytt prosjekt skal finne ut hvordan luseskjørtene kan fungere best mulig.

Havbruk

12. januar 2018 10:48

En rekke miljøforhold kan påvirke effekten av luseskjørtene. Det nye prosjektet, som er støttet av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF), skal finne ut mer om dette.

Annonse

I løpet av denne vinteren og våren skal forsøk gjøres for blant annet å forstå mer om oksygenforhold, belastninger på fortøyning, utvikling av AGD (amøbisk gjellebetennelse) og algeansamlinger. I tillegg skal forskerne ved Sintef Ocean, som leder prosjektet, se på forskjeller mellom lokaliteter ved bruk av luseskjørt, ifølge en melding fra FHF.

Kunnskapen skal brukes i planlegging av dybden og materialbruk i luseskjørtene ved den enkelte merden. Hvis man klarer å tilpasse skjørtene til hver lokalitet kan dette øke effekten de har på lakselusene. I tillegg vil risikoen knyttet til fiskehelse bli redusert.

Støtten fra FHF er på 6,85 millioner kroner, og prosjektet bygger videre på tidligere forskning som er gjort på luseskjørt.

Oppstarten er i disse dager, og prosjektet vil gå frem til juni i 2019. I slutten av mai vil det bli gjort forsøk i Sintef Ocean sin modelltank i Hirtshals. 

DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00