Annonse

Dagligvarekjede vil snu negativ fisketrend

Annonse
Trender

11. januar 2018 10:33

zoomIll.foto: Norges sjømatråd.
Ill.foto: Norges sjømatråd.

Til tross for Helsedirektoratets anbefaling om å spise mer fisk og sjømat, går forbruket blant nordmenn stadig nedover. Nå forsøker dagligvarekjeden Meny å snu trenden ved å tilby kundene ukentlige fiskemåltider som lages hjemme på under 20 minutter. 

- Vi må gjøre det enklere å velge fisk til middag i en travel hverdag. Det innebærer at vi må tilby raske middagsretter inkludert tilbehør. Våre nye middagsløsninger har så langt vært en suksess. Jeg håper vi bidrar til økt fiskekonsum for folkehelsas skyld, sier Meny-sjef Vegard Kjuus til NTB.

I oktober lanserte de «Middag på under 20 minutter». Hver uke presenteres to retter (fisk/kjøtt) som tilberedes hjemme basert på ferdig tilbehør. Fisk og tilbehør - ulike varianter av poteter, sauser og grønnsaker - ligger i samme hylle i butikken. Eksempler på retter er: fiskekaker med ovnsbakte poteter, råkost og hvit saus og stekt laksefilet med potetmos, brokkoli/blomkål og rød saus.

Tallene for de første månedene viser at det faktisk kan nytte å påvirke nordmenns middagsvaner. Fiskeproduktet, som har inngått i ukens middag hos Meny, har i snitt solgt ti ganger mer enn den gjør i en normal uke.

Kjuus håper satsingen på komplette fiskeretter, bemannet ferskvaredisker og gode tilbud skal få ytterligere fart på fiskesalget.

Annonse
DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00