Annonse
PÅ GRUNN: Sjarken «Fiskenes» fra Torsken kommune i Troms, grunnstøtte onsdag morgen.FOTO: PRIVAT
PÅ GRUNN: Sjarken «Fiskenes» fra Torsken kommune i Troms, grunnstøtte onsdag morgen.FOTO: PRIVAT

Sjark endte i fjæresteinene

Annonse

Sjarken «Fiskenes» på 10,99 meter endte i fjæresteinene nord for Rødskjær i Tjeldsundet onsdag.

Hendelser
Torhild Måkestad Martinussen

10. januar 2018 13:52

Oppdatert: 10. januar 2018 14:11

Hovedredningssentralen fikk melding om hendelsen onsdag morgen.

Annonse

- Klokken 09.45 meldte eieren av sjarken til Kystradio Nord at han trengte bistand i forbindelse med at båten var gått på grunn. Det som er gjort nå er at eier i samarbeid med redningsselskapet og eget forsikringsselskap har laget en plan for håndtering av båten i forbindelse med høyvann, sier redningsleder Øyving Aadde ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Fiskeribladet.

Ingen personskader

Aadde har ingen informasjon om hva som har ført til grunnstøtingen. Det skal ikke ha vært fare for skader på føreren av sjarken i forbindelse med hendelsen.

- Båtfører sa at han ikke anså noe fare for at skuta skulle gå ned, eller at det var fare for han selv, påpeker redningslederen.

Politiet skal være på stedet.

Etter hva Fiskeribladet kjenner til, skjedde grunnstøtingen ikke langt unna Selfa-anlegget på Rødskjær i Harstad, og de skal ha vært involvert i bergingen. 

Sannsynligvis trekkes sjarken av grunn når det flør ut på ettermiddagen/kvelden. Planen er at båten skal på land hos Selfa for å reparere mulige skader etter hendelsen.

zoomMÅ PÅ VERKSTED: Etter hva Fiskeribladet kjenner til, skal båten på land hos Selfa på Rødskjær for å reparere mulige skader etter grunnstøtingen.
MÅ PÅ VERKSTED: Etter hva Fiskeribladet kjenner til, skal båten på land hos Selfa på Rødskjær for å reparere mulige skader etter grunnstøtingen.

Fiskeribladet har forsøkt å kontakte eieren av sjarken, uten å lykkes.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00