Lakselus.Foto: Trygve Poppe / Veterinærinstituttet

Forskningen slår fast: Lakselus påvirker villaks

10. januar 2018  kl 21:10

Påvirkningen kan være så stor at det kan gi betydelig økt dødelighet for fisken, og dermed reduserte fiskebestander. Det viser en ny rapport som oppsummerer forskningsresultater fra ulike undersøkelser av hvordan lakselus påvirker lakse- og sjøarettbestander.

Den konkluderer med at det er betydelige bevis for at det er en sammenheng mellom områder med stor oppdrettsaktivitet og spredning av lakselus til ville lakse- og sjøørretbestander. Avhengig av bestandsstørrelser kan økt dødelighet på grunn av lakselus også medføre at det blir for få gytefisk til at gytebestandsmålene blir nådd. Lakselus.Foto: Trygve Poppe / Veterinærinstituttet

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00