MEST KJØTT: Folk spiser stadig mer kjøtt.Illustrasjonsfoto: Fartein Rudjord
MEST KJØTT: Folk spiser stadig mer kjøtt.Illustrasjonsfoto: Fartein Rudjord

Vi spiser mer kjøtt

Redaksjonen

6. desember 2017 10:18

Nordmenn spiste ukentlig over 800 gram rødt kjøtt, rå vekt, i 2016, ifølge rapporten «Kjøttets tilstand». Direktoratet anbefaler maksimalt 500 gram rødt og/eller bearbeida kjøtt i uka, ferdig tilberedt, melder NRK.

Linda Granlund, divisjonsdirektør for folkehelse i Helsedirektoratet, sier til NRK at hun håper at denne trenden vil snu. Hun er bekymret for at vi spiser så mye kjøtt og så lite fisk.

Hun tror noe av årsaken er at folk er mer vant til å tilberede kjøtt til middag, og føler seg mer trygg på å få det til. Flere sier at de mangler kunnskap for eksempel fisk, ifølge Granlund.

DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00