Annonse
MEST KJØTT: Folk spiser stadig mer kjøtt.<span>Illustrasjonsfoto: Fartein Rudjord</span>
MEST KJØTT: Folk spiser stadig mer kjøtt.Illustrasjonsfoto: Fartein Rudjord

Vi spiser mer kjøtt

Redaksjonen

6. desember 2017 10:18

Nordmenn spiste ukentlig over 800 gram rødt kjøtt, rå vekt, i 2016, ifølge rapporten «Kjøttets tilstand». Direktoratet anbefaler maksimalt 500 gram rødt og/eller bearbeida kjøtt i uka, ferdig tilberedt, melder NRK.

Linda Granlund, divisjonsdirektør for folkehelse i Helsedirektoratet, sier til NRK at hun håper at denne trenden vil snu. Hun er bekymret for at vi spiser så mye kjøtt og så lite fisk.

Hun tror noe av årsaken er at folk er mer vant til å tilberede kjøtt til middag, og føler seg mer trygg på å få det til. Flere sier at de mangler kunnskap for eksempel fisk, ifølge Granlund.

DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00