Annonse
PRISGITT: For 2016 var det Rita Karlsen i Brødrene Karlsen som ble årets navn i sjømatnæringa i 2016. Her med redaktør i FiskeribladetFiskaren, Øystein Hage (i midten) og redaktør i Intrafish Joar Grindheim. Du er med på å bestemme hvem som få æren i år. <span>Foto: Kjersti Kvile</span>
PRISGITT: For 2016 var det Rita Karlsen i Brødrene Karlsen som ble årets navn i sjømatnæringa i 2016. Her med redaktør i FiskeribladetFiskaren, Øystein Hage (i midten) og redaktør i Intrafish Joar Grindheim. Du er med på å bestemme hvem som få æren i år. Foto: Kjersti Kvile

Her er årets navn-kandidater

26 personer og bedrifter er nominert for prisen i 2017.

Samfunn
Kjersti Kvile , Joar Grindheim

1. desember 2017 09:16

Oppdatert: 7. desember 2017 16:03

Prisen til Årets navn deles ut på arrangement Sjømatdagene på Hell i januar, og din stemme er med på å bestemme hvem som stikker av med den gjeve tittelen. Her kan du stemme på din kandidat.

Fiskeribladet og IntraFish har fått leserne til å nominere kandidater til hvem som fortjener prisen som årets navn i norsk sjømatnæring. Her kan du lese begrunnelsen leserne har gitt for hver enkelt.

Alf Gøran Knutsen

Er tredje generasjon oppdretter i Kvarøy Fiskeoppdrett, et innovativt og fremtidsrettet, økologisk og bærekraftig lakseoppdrett. De har svært høyt fokus på fiskevelferd og et topp sluttprodukt. Ingen GMO eller antibiotika. Leverandør til Whole Food i USA!

Bjørne Kvernmo

Bjørne er skipper på fangstskuta «Havsel», den eneste båten som har vært i Vesterisen de to siste sesongene. Han er blitt kjent bla gjennom filmen Sealers-One LastHunt og han er en åpen og driftig fyr. Viktig talspersoner og utøver for en tradisjonell fangstnæring i Norge. Relevant med filmen «Ishavsblod».

Coldwater Prawns of Norway

Flott bedrift 

Eldar Arne Henden, Pure Farming

Annerledes oppdretter. Kreativ og positiv med stort hjerte for sjø, livet i havet, og med kvalitet i verdensklasse. Stort engasjement for lokalmiljøet, bygd og driftet barnehage, og skole i Afrika.

Frode Reppe

Frode Reppe fortjener denne utmerkelsen for sitt arbeid for rettferdighet, fakta og for næringen generelt. Få står så hardt på for å få fakta på bordet - uansett hvem den måtte gagne. Han har gjort en formidabel jobb for oppdrettsnæringen, ryddet opp i mange sannheter og satt fokus på fakta og forskningsinstitusjonenes vinkling på næringen.

Geir Wenberg

Han og de øvrige i Salten Aqua har jobbet målrettet og tenkt omdømme og lokalt bidrag. Dette i form av tilskudd til idrett og annet, men ikke minst hva de kan skape av sin virksomhet lokalt.

Gunnar Jarl Klo

Fortjener prisen etter et langt liv i fiskeri og havbruksnæringen, en mann som alltid har satt verdiskaping og hender i arbeid fremfor egen profitt. Bevist evne til omstilling i en syklisk næring. Han har argumentert og fått igjennom en milepæl i norsk fiskerihistorie med dispensasjonen til å bli majoritetseier i en fiskebåt uten å være aktiv fisker. På tampen av yrkeskarrieren oppnådde han noe å bli husket for. Hans klare visjon er å skape lys i husan. En soleklar kandidat til årets navn.

Jan Johansen

Pensjonist og formann i veteranklubben i Norges Sildesalgslag som har engasjert seg i makrellstriden. Fortjener prisen for sin utrettelige kamp for å skape balanse i vårt økosystem, bedre ressursforskningen og en mer bærekraftig forvaltning av økosystemet.

Jan Roger Lerbukt, Hermes AS

Lerbukt og Hermes forteller aktivt sin historie, med fokus på åpenhet, synlighet og moderne drift. Han har gjort havfiskeflåten synlig og skaper engasjement og positivitet for sin bedrift og flåten.

Janita Arhaug, Sett Sjøbein 

Hun gjør en god jobb for rekrutteringen til sjømatnæringene.

Kjell Lorentsen

Samfunnsbygger fra Helgeland. Har jobbet med fiskeri og havbruk hele sitt liv. Har bygget opp et solid konsern med Gigante, tenker innovativt og er opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet.

Knut Frode Eide, Eide Fjordbruk 

Har vist godt entreprenørskap siden 1970. Kontinuerlig FoU-prosess og løsningsorientert med fokus på fiskevelferd og miljø/sjøen som produksjonsareal. Bærekraft er selvfølgelig med langsiktig perspektiv lokalt og globalt. Har med familien bygget opp Eide Fjordbruk til å bli en flott fremoverlent bedrift, med gode resultater og godt driv. Hans verdier gir tillit i bransjen og i nærmiljøet. Hel ved og med godt humør.

MS «Bluefin» 

Har fisket den norske kvoten med størje. Dyktige fiskere som har fokus på kvalitet.

Michael Niesar, Sulefisk 

Innovativ, risikovilje, kunnskapsbasert med tanke på ny teknologi mot lus/miljøutfordringer. Har tatt i bruk laser, taredyrking og lukket anlegg. Stort samfunnsengasjement med tydelig stemme for mindre oppdrettere. Utfordrer etablerte sannheter.

Ottar Vartdal, Aquafarms Vartdal 

En stayer som er endringsvillig. Tar tøffe, gode, langsiktige valg og beslutninger. Innovativ og genuint opptatt av biologisk status. Orientert i markedet globalt. Ikke opptatt av oppmerksomhet, men fortjener det!

Paul Harald Leinebø 

Daglig leder i Leinebris AS. Har gjort utrolig mye for ryktet til fisk fra lineflåten i Norge. Har hatt Andreas Vibestad ombord samt vært vertskap for engelske Fish & Chips folk.

Roger Øksheim 

Lokal gründer og lakseoppdretter i Saltdal kommune. Tar samfunnsansvar og skaper arbeidsplasser. Bygger leiligheter, driver hotell, lekebutikk, lokal bank, pub og sponser alle typer lag og foreninger.

Sissel Rogne 

Professoren har vært tilsatt som direktør for Havforskningsinstituttet i bare 20 måneder. Hun har allerede snudd opp-ned på sentralforvaltningens og ansattes holdning til matfatet; vårt hav.

Stein Lier Hansen, Norsk Industri 

Fordi han i stor grad har bidratt til å igangsette en prosess for å industrialisere norsk havbruksnæring. Null utslipp, null lus, null rømming. Han er fremsynt og er målrettet for å gjøre oppdrettsnæringen bærekraftig. Har vært forbilledlig i sin beskrivelse av de utfordringer næringa står i, og veien mot å få næringa inn på en mer målrettet proaktiv vei mot varig bærekraftig og god lønnsomhet. Han representerer en organisasjon som ser hva som må til for at oppdrettsbransjen skal kunne vokse og utvikle seg til Norges beste.

Svein Tommie Hardy 

Nominerer vedkommende for å ivareta Værøys i Lofoten gamle bebyggelse og kultur på en utmerket måte noe som også gav ham Norges Fiskarlags kystkulturpris i år. Han skaper flere arbeidsplasser på øya innen fiske og turisme, noe som trengs da det er stor fraflytting. Han er en person som utretter mye for kommunen han bor i. Både innenfor fiske, kirke og vedlikehold/restaurering av gamle bygg.

Torfinn Gangstad, pelagisk dugnad 

Hans innsats i å belyse at noe må være galt i måten Havforskningsinstituttet forsker og forvalter våre pelagiske fiskearter på. Spesielt NVG-sild og makrell.

Leserinnlegg fra Gangstad: Kvoteråd i hytt og vær uten biologisk virkelighet

Trude Caroline Halvorsen 

Sjarkfiskeren fra Hasvik tok tidligere i år initiativ til det som nå er blitt Forum for kvinnelige yrkesfiskere. Hun har åpnet en ny portal for kvinnelige yrkesfiskere! Og gjort en veldig bra jobb. Har stå på vilje og brenner for det hun gjør.

Vibecke Bondø, SalmoNor 

Leder et veldrevet selskap i et område med store driftsutfordringer. Fokus på miljøvennlig drift, fiskevelferd og sunt sluttprodukt. Stort engasjement for fellesskapet, sikre arbeidsplasser og sterkt engasjement i felles tiltak for næringa.

Viggo Klokseth 

Pensjonert lektor fra Gildeskål. Utdannet ved Universitet i Tromsø i voksen alder med yrkeskarriere i Nordland og Troms innen forskning, produksjon og utdanning på laks, sjørøye, rognkjeks, torsk m.m. Jobbet hardt.

Youngfish 

Bidrar med nye perspektiv, idéer og engasjement. Via arrangement og ekskursjoner gjør de næringen mer tilgjengelig og jobber aktivt og konstruktivt med omdømmebygging. Samler de unge i sjømatnæringen og er viktig for rekruttering av unge til næringen. Har skapt en viktig arena for alle unge og fremadstormende navnene i bransjen med faglige og sosiale treff. På bare tre år har organisasjonen samlet tusenvis av unge i et sterkt nettverk langs den langstrakte kysten vår, som bidrar til kompetanseheving, relasjonsbygging, omdømmeforbedring og lidenskap for sjømat.

Ørjan Jensen 

Mediasky ung mann som har ledet og utviklet Salmar Nord fra å være en liten aktør på Senja, til å bli en av Nord-Norges største oppdrettsbedrifter på få år. Nå blir det også eget slakteri.

DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00