F.v. personalkonsulent Kjerstin Bøysen, maskinsjef Ingi Weihe, maskinsjef Helge Reppe, personalkonsulent Lena Berggren, skipsfører Lars-Petter Helminsen, beredskapssjef Ronny Pedersen, styrmann Øyvind G. Sundquist, generalsekretær Rikke Lind og maskinsjef Jonas Dahlen.Foto: Redningsselskapet
F.v. personalkonsulent Kjerstin Bøysen, maskinsjef Ingi Weihe, maskinsjef Helge Reppe, personalkonsulent Lena Berggren, skipsfører Lars-Petter Helminsen, beredskapssjef Ronny Pedersen, styrmann Øyvind G. Sundquist, generalsekretær Rikke Lind og maskinsjef Jonas Dahlen.Foto: Redningsselskapet

Politiets medalje til redningspersonell

Samfunn
Jørn Mikael Hagen
Mobil 91805828
24. november 2017 09:35

Torsdag fikk seks av Redningsselskapets mannskaper Politiets medalje for internasjonal tjeneste etter å ha tjenestegjort på RS «Peter Henry von Koss». 

6400 mennesker ble reddet da redningsskøyta var stasjonert i Hellas i perioden juli 2015 til juni 2017.

- Som redningsmann på redningsskøyta i Hellas har jeg fått være med på noe stort og meningsfylt. Jeg er stolt over jobben vi gjorde der og over å få denne medaljen, sier maskinsjef Helge Reppe i en pressemelding fra Redningsselskapet.

Under oppdraget var redningsskøyta bemannet med tre fra Redningsselskapet og tre fra Politiet.

- Samarbeidet har vært helt fantastisk, og hele teamet var suverent, sier Reppe, som tjenestegjorde i halvannet år i Hellas.

Lærdom

Han trekker også fram lærdommen mannskapet har tatt med seg hjem til norskekysten.

- Vi har fått trening på å redde mange personer under ett oppdrag, og under forskjellige værforhold, også vær som kan møte oss på kysten hjemme. Vi har også fått mye erfaring med førstehjelp i reelle situasjoner, sier Reppe.

Politiets medalje for internasjonal tjeneste ble delt ut av assisterende politidirektør Håkon Skulstad i en høytidelig seremoni i Fanehallen på Akershus festning torsdag. Alle som har tjenestegjort på RS «Peter Henry von Koss» i Hellas og på «Siem Pilot» i Italia har mottatt medaljen. I 2016 fikk ti mannskaper fra Redningsselskapet medaljen.

Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet understreker hvor stor betydning utenlandsoppdraget har hatt for organisasjonen.

- I løpet av to år i Hellas reddet vi over 6000 mennesker. Det bekrefter at Redningsselskapets innsats nytter. Jeg er stolt av jobben som mannskapet på redningsskøyta i Hellas utførte, og at innsatsen deres blir lagt merke til og satt pris på, sier Lind.

RS «Peter Henry von Koss» vil neste år bli stasjonert i Mehamn i Finnmark.

LES MER: Ny budsjettavtale gir 10 millioner til ny redningsskøyte i Finnmark

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.