Annonse
Geir Pollestad (Sp) og Torgeir Knag Fylkesnes (SV).<span>Foto: Jørn Mikael Hagen</span>
Geir Pollestad (Sp) og Torgeir Knag Fylkesnes (SV).Foto: Jørn Mikael Hagen

Vil kneble Sandberg

Politikk
Jørn Mikael Hagen
Mobil 91805828

20. november 2017 10:07

- Vi ønsker å kneble fiskeriministerens myndighet. Når Per Sandberg så tøylesløst bruker sine fullmakter til å liberalisere fiskeripolitikken, så må Stortinget stramme inn.

Det sier SVs fiskeripolitiske talsmann Torbjørn Knag Fylkesnes, til Nord24.no.

SV fremmet i oktober et forslag om å få endret tilbake det de oppfatter som en liberalisering av regelverket, som Sandberg hadde åpnet for i sommer.

- Det gjelder antall kvoter per kystfiskefartøy, som Sandberg har økt - og endring i størrelsesbegrensningen på lastekapasiteten på kystflåten, som Sandberg også har økt. Nå kommer vi også til å løfte inn Klo-saken hvor Sandberg har gitt dispensasjoner fra deltakerloven, sier Fylkesnes til Nord24.

- Vi gjør dette fordi Sandberg er på kollisjonskurs med Stortinget. Og etter min mening misbruker han sine fullmakter til å drive en fiskeripolitikk det ikke er flertall for.

- Norge har aldri hatt en så liberal fiskeriminister. Hans politikk vil føre til færre fiskebåter, færre fiskere og at kystsamfunn vil gå tapende ut, sier Fylkesnes.

Også Senterpartiets Geir Pollestad stiller seg bak uttalelsene til Fylkesnes.

- Sandberg har ikke fått flertall for liberalisering. Nå forsøker han å dispensere seg til ny politikk, hevder han ovenfor NTB.

LES OGSÅ: Giæver vil også eie fiskebåt

I utgangspunktet er det kun aktive fiskere som kan eie fiskebåter. 

- I praksis vil dette innebære en liberalisering som åpner for utenlandsk eierskap i norske fiskerier, sier Pollestad.

- Sandbergs linje kan være begynnelsen på slutten for at fiskerne eier fiskebåtene. Jeg mener dette er en helt klar og bevisst strategi fra Sandbergs side. Han prøver å svekke deltakerloven, sier SV-representant Knag Fylkesnes.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00