Annonse
"Peter Henry von Koss" fra norske Redningsselskapet til havn i Lesvos i Hellas. Dersom Stortinget ønsker det, skal det stasjoneres i Finnmark. Foto: Brian Cliff Olguin
"Peter Henry von Koss" fra norske Redningsselskapet til havn i Lesvos i Hellas. Dersom Stortinget ønsker det, skal det stasjoneres i Finnmark. Foto: Brian Cliff Olguin

Nærmere ny redningsskøyte til Finnmark

Annonse
Sikkerhet

13. november 2017 07:50

Oppdatert: 13. november 2017 07:51

I praksis er det flertall på Stortinget for ytterlige ei redningsskøyte i Finnmark, men det er ingen garanti for at så skjer. Det skriver iFinnmark.

Annonse

Redningsselskapet har bedt om 10 millioner i påplussing på statsbudsjettet. Formålet er driftsutgifter til nok ei redningsskøyte i Finnmark. Det er allerede bestemt at den skal stasjoneres i Mehamn hvis de får penger, skriver avisen.

I regjeringens budsjettforslag er det ikke satt av noe ekstra til Redningsselskapet. Håpet er derfor at det kan komme med gjennom budsjettbehandlingen i Stortinget.

KrF-forhandlinger

Det ligger i kortene at Redningsselskapet får støtte fra de rødgrønne. Alt avhenger derfor av at KrF får de ti millionene med i den endelige avtalen med regjeringen og Venstre.

Etter innspill fra Finnmark KrF har stortingsgruppa fått med flere viktige saker for Finnmark i sitt budsjettforslag. Det er både penger til Redningsselskapet, mer enn fordobling av støtten til fiskerihavner, 200 millioner mer til regionale utviklingsmidler og fem millioner til Finnmarksløpet.

Men alt dette kan forsvinne når KrF skal komme til enighet med Høyre, Frp og Venstre. Dette er næringspolitisk talsperson i KrF, Steinar Reiten fra Møre og Romsdal, helt klar på. Han har også ansvar for Nord-Norge. Partiet har ingen representanter nord for Møre og Romsdal.

Bedre dekning

- Det er viktig for oss å vise at vi også er et parti for Nord-Norge. Men det hele avhenger av hvilken inntektsramme man blir enige om i forhandlingene, sier Reiten til iFinnmark.

I dag er det redningsskøyter i Altafjorden, Sørvær, Havøysund og Båtsfjord. Når redningsskøyta «Peter Henry von Koss» kommer fra oppdrag i Middelhavet, er planen å stasjonere den i Mehamn.

Dermed får man dekket de midtre deler av Finnmarkskysten langt bedre. I dag kan det bli lenge å vente på hjelp, noe fiskerne også har påpekt.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00