Annonse

Stortrives om bord i «Frøy Harvest»

Annonse
Båter

13. november 2017 07:19

zoomHalvard Saure, skipper på "Frøy Harvest" trives godt på romslig og velutstyrt bru.Foto: Frøy Vest
Halvard Saure, skipper på "Frøy Harvest" trives godt på romslig og velutstyrt bru.Foto: Frøy Vest

«Frøy Harvest» har allerede vært i drift i tre måneder for Marine Harvest før den fikk sin offisielle dåp i Ålesund lørdag. 

Mannskapet som de siste dagene har vært i full gang med å vaske og klargjøre fartøyet sitt før dåp, stortrives allerede om bord, bekrefter Frøy Vest i en pressemelding.

Det godt utstyrte servicefartøyet, som har base på Sunnmøre, har levert tjenester til havbruksnæringen siden den gikk fra Sletta Verft i juli i år. De neste fem årene skal "Frøy Harvest" jobbe for Marine Harvest.

- Miljø og trivsel er særdeles viktig når man skal bo tett på hverandre over lang tid, sier skipper på "Frøy Harvest", Halvard Saure, som har over 15 års erfaring fra havbruksnæringen. 

zoomBilde

Det har vært en rivende utvikling av servicefartøyer innen havbruk de siste fire-fem årene kan Saure fortelle.

- Det er ikke lenge siden vi satt med hodet ut av ei luke i skutesida i all slags vær og vind for å kunne manøvrere og styre fartøyene. Nå sitter vi høyst komfortabelt og styrer både skip og utstyr fra brua, sier Saure.

"Frøy Harvest" er et av de best utrustede fartøyene og av ypperste i sin klasse, og er med sine 25 meter en stor servicebåt for bruk innen oppdrettsnæringen.

Teknologi fra offshorenæringen er tatt i bruk, og fartøyet er utstyrt som et velutrustet ankerhåndteringsskip i miniatyr med ROV (miniubåt), DP (dynamisk posisjonering), dekkskraner, slepevinsj, haikjeft og tauepinner.

- "Frøy Harvest" er av de aller beste innen sikker håndtering av fortøyning, og vi har fått god støtte fra ENOVA for å sikre miljøkrav ved dieselelektrisk drift, avslutter Joar Gjerde.

Annonse
DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00