FRYST PELAGISK: Odd Karsten Østervolds fabrikkskip «Ocean Fresh» tar imot sardinella fra fire egne fiskebåter utenfor Mauritania. Fisken fryses og går rett til menneskeføde. Her ligger skipet ved Bontelabo i Bergen og får makrell fra fiskebåten «Sjarmør» i 2011.FOTO: OLE ERIK KLOKEIDE
FRYST PELAGISK: Odd Karsten Østervolds fabrikkskip «Ocean Fresh» tar imot sardinella fra fire egne fiskebåter utenfor Mauritania. Fisken fryses og går rett til menneskeføde. Her ligger skipet ved Bontelabo i Bergen og får makrell fra fiskebåten «Sjarmør» i 2011.FOTO: OLE ERIK KLOKEIDE

Østervold med fabrikkskip og fire fiskebåter

26. oktober 2017  kl 05:01

Odd Karsten Østervold tjener penger på sardinella i Mauritania, med fire fiskebåter og fabrikkskip.  - Vår fisk går utelukkende til mat, mens andre tømmer havet og sender fisken til melfabrikker, sier Østervold. - Jeg har nettopp vært i Afrika og det er ikke oppløftende. Det er helt motsatt av det vi er opplært til i Norge. Tyrkere og kinesere investerer i bøtter og spann i melfabrikker og produksjonsanlegg. De tømmer kysten for fisk på kort tid og lar alt gå til mel. Vi må snart gjøre noe, sier en opprørt fiskebåtreder og Hordafor-gründer Odd Karsten Østervold til Fiskeribladet. Han er hovedeier i Ocean Fresh Food AS som eier fabrikkskipet «Ocean Fresh». I tillegg eier selskapet fire fiskebåter registrert i Mauritania, «Tasiaset I», «Tasiaset II», «Acher I» og «Acher II». Tre båter fisker utenfor Mauritania, mens den fjerde er i beredskap i Las Palmas på Gran Canaria. FRYST PELAGISK: Odd Karsten Østervolds fabrikkskip «Ocean Fresh» tar imot sardinella fra fire egne fiskebåter utenfor Mauritania. Fisken fryses og går rett til menneskeføde. Her ligger skipet ved Bontelabo i Bergen og får makrell fra fiskebåten «Sjarmør» i 2011.FOTO: OLE ERIK KLOKEIDE

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her
—————VELG ALTERNATIV—————
——eller——
——eller——

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...