Annonse

SV krever at miljøministeren skaffer oversikt over giftdumping

Annonse
Miljø
Redaksjonen

20. oktober 2017 09:34

Oppdatert: 20. oktober 2017 09:41

Mattilsynet har nedlagt øyeblikkelig omsetnings- og utkastpåbud på all kveite fanget på Sklinnabanken på Namdalskysten. Får fiskere kveite i dette området, skal den kastes på sjøen igjen. Kveiten er nemlig full i miljøgifter. Det er også funnet miljøgifter i små kveiter i dette området. 

NRK Trøndelag har vist til at miljøgiftene muligens kan stamme fra dumping av plastindustriavfall på 1970-tallet på Sklinnabanken.

Det er også innført utkastpåbud for all kveite som blir fanget langs norskekysten som er over to meter, tilsvarende 100 kilo grunnet funn av miljøgifter over tillatte grenseverdier.

NRK melder at Lars Haltbrekken fra SV nå krever at miljøministeren skaffer oversikt over gammel giftdumping langs norskekysten.

- Jeg må si at det var forferdelig skremmende at vi ikke har bedre kontroll på hvor det er dumpa miljøgifter, sier Haltbrekken til NRK.

«Jeg er bekymret over nyheten om at det er funnet miljøgifter i kveite utenfor Namdalskysten og Helgeland. Dette er alvorlig, og Miljødirektoratet skal straks sette i gang å undersøke dette nærmere», skriver miljøminister Vidar Helgesen i en e-post til NRK.

DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00