Annonse
Annonse
Ordførerne i Nordkapp og Måsøy krever samme torskekvote som Lebesby og Gamvik.Foto: RUNE KVAMME

Vil ha samme distriktskvote som Gamvik

18. oktober 2017  kl 16:00

Regjeringens distriktskvote til Gamvik og Lebesby har ført til splittelse blant kommunene i Finnmark. Nå krever ordførerne i Måsøy og Nordkapp samme kvote. - Fisk som i dag landes i Nordkapp, kommer til å landes på Nordkynhalvøya framover. Derfor ønsker vi å komme tidlig på banen og si at vi også krever 3000 tonn torsk, sier Kristina Hansen, ordfører i Nordkapp kommune, til Fiskeribladet.

Høringen om kvoten er fortsatt til behandling i departementet, men statssekretær Ronny Berg sa tirsdag til iFinnmark at kvoten kommer til kommunene på Nordkynhalvøya. Kvoten skal gjelde i to til tre år og tas fra totalkvoten. Ordførerne i Nordkapp og Måsøy krever samme torskekvote som Lebesby og Gamvik.Foto: RUNE KVAMME

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00