Annonse

Grønn teknologi gir verdifullt slam

Annonse
Havbruk

11. oktober 2017 12:31

Blue Ocean Technology inngår langsiktig avtale med det internasjonale selskapet Sorbwater Technology. 

- Samarbeidet minimerer utslipp i vann og gir slamavfallet verdi for havbruksnæringen, sier Jan Henning Legreid i Blue Ocean Technology i en pressemelding.

Sorbwater Technology har utviklet en serie biologisk nedbrytbare løsninger som brukes i industrielle høyytelsesapplikasjoner for vannbehandling. Løsningene er spesielt egnet for olje, gass og akvakultur.

Ved bruk av teknologien som Sorbwater har utviklet, blant annet ved bruk av naturlige alginater, reduseres det totale partikkelutslippet fra akvakulturanlegg. I kombinasjon med Blue Ocean sitt organiske filter vil dette redusere innholdet av tungmetaller og organiske forbindelser i slam med opp mot 90 prosent. Dermed kan det næringsrike biomasseavfallet fra akvakulturanlegg viderebehandles til gjødsel. 

- Vi er svært glade for at Blue Ocean ønsker å samarbeide med oss. Det styrker vår posisjon som leverandør av grønn teknologi i dette segmentet ytterligere, sier Svein Egil Steen, administrerende direktør i Sorbwater Technology. Avtalen vil også bidra til å sette selskapet på kartet i verdens voksende, globale fiskeoppdrett og akvakulturmarkeder.

DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00