VEKK MED LUSA: «Optimal» er den andre lekteren Halsnøy Dokk leverer til SinkabergHansen/Emilsens Fisk, og verftet er overbevist om at den vil leve opp til navnet sitt.PRESSEFOTO
VEKK MED LUSA: «Optimal» er den andre lekteren Halsnøy Dokk leverer til SinkabergHansen/Emilsens Fisk, og verftet er overbevist om at den vil leve opp til navnet sitt.PRESSEFOTO

Sinkaberghansen og Emilsen Fisk har fått ny avlusningslekter

Havbruk
Redaksjonen
14. september 2017 07:27

I slutten av august overleverte Halsnøy Dokk avlusningslekteren «Optimal» til SinkabergHansen og Emilsen Fisk i Rørvik, skriver verftet i en pressemeldingen. 

Dette er bygg nummer 125 fra Halsnøy Dokk og den femte lekteren som verftet utruster med mekanisk avlusningsanlegg. 

- Optimal» er tredje utgave av Halsnøy Dokk sitt egenutviklede lekterdesign i «HB» serien og den er utstyrt med lugarkapasitet for et mannskap på 3 personer og thrustere i alle fire hjørner, skriver Halsnøy Dokk. 

Thrustere i alle fire hjørner gjør at lekteren vil klare seg selv fra den kommer frem til en lokasjon til den er klar for å gå videre til ny lokasjon. Taubåten kan slippe den utenfor anlegget og den vil kunne gå inn og fortøye for egen maskin. Mannskapet kan bo ombord og den vil kunne forflytte seg selv mellom merdene uten assistanse. Taubåten som sleper lekteren mellom lokasjoner vil således kunne utføre andre operasjoner de dagene det tar å avluse et anlegg.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00