Endringene på Stortinget etter valget har ikke ført boreriggene nærmere Lofoten, mener instituttleder på UiT. Bildet er fra oljeboring i Barentshavet. ILLUSTRASJONSFOTO: ALEKSANDER NORDAHL.
Endringene på Stortinget etter valget har ikke ført boreriggene nærmere Lofoten, mener instituttleder på UiT. Bildet er fra oljeboring i Barentshavet. ILLUSTRASJONSFOTO: ALEKSANDER NORDAHL.

Valgforsker tviler på oljeåpning

13. september 2017  kl 15:43

Marcus Buck mener oljespørsmålet er dødt, selv om Ap åpner for oljesamarbeid med regjeringen. Valgforskerkollega Johannes Bergh er mer usikker. – Muligheten er i utgangspunktet blokkert. Det ville den vært uansett om det hadde blitt rødgrønn eller blåblå regjering. Det eneste som kunne endret på det er om støttepartiene til regjeringen plutselig sier ja, og det gjør de ikke, sier Buck til Fiskeribladet. Ap-leder Jonas Gahr Støre sa til NTB, gjengitt av NRK, tidligere i dag at det er et av spørsmålene han kan vurdere å samarbeide med regjeringen om. Endringene på Stortinget etter valget har ikke ført boreriggene nærmere Lofoten, mener instituttleder på UiT. Bildet er fra oljeboring i Barentshavet. ILLUSTRASJONSFOTO: ALEKSANDER NORDAHL.

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00