Fiskebåt kritiserer islandske makrelleveranser

Fiskeri
Redaksjonen
13. september 2017 11:36Oppdatert:
13. september 2017 11:38

Forbundet Fiskebåt ber norske styresmakter om å være restriktive med å la den islandske- og grønlandske flåten levere makrellen sin til norske mottak. Norges Sildesalgslag har mottatt innmelding fra et grønlandsk fartøy til sine auksjoner.

I et brev til Nærings- og fiskeridepartementet viser Fiskebåt til at Island og Grønland står utenfor kyststatsavtalen på makrell, samtidig som de driver omfattende fiske etter makrell utenfor sine egne økonomiske soner.

- Vi regner med at bakgrunnen for de store kvotene, er at de vil posisjonere seg, slik at de får sikret seg en størst mulig del av kvotene ved en fremtidig avtale med kyststatene, skriver Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt i brevet til departementet.

Fiskebåt ber styresmaktene om å straks iverksette tiltak for å stanse leveranser av denne fisken til norske havner.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00