Foto: Pedersen, Terje
Foto: Pedersen, Terje

Miljøvernerne raser mot mulig oljeåpning i Lofoten

Miljø
Redaksjonen
13. september 2017 11:31Oppdatert:
13. september 2017 11:47

WWF Norges generalsekretær Nina Jensen mener et olje-nei i de sårbare havområdene ikke burde hvile på Venstre og KrFs skuldre alene.

- Det er utrolig trist at den viktigste beslutningen i vår tid skal hvile på de minste partiene. Det er på tide at de største partiene tar dette ansvaret, sier hun til NTB.

Generalsekretæren krever at en ny borgerlig regjering gir et varig vern til Lofoten, Vesterålen og Senja.

 Ap-leder Jonas Gahr Støre bekreftet tirsdag overfor NTB at partiet står klar til å samarbeide med regjeringen om en konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten dersom Venstre og KrF ikke lykkes i å binde Høyre og Frp til masten.

Også Naturvernforbundet og Bellona reagerer på Støres bekreftelse.

- Her viser Jonas Gahr Støre sitt sanne ansikt. En miljøfarlig og fullstendig inkonsekvent opportunist, sier Bellona-leder Frederic Hauge i en pressemelding.

Han mener ønsket om å slå sine pjalter sammen med Høyre og Fremskrittspartiet viser hvor ille Arbeiderpartiets miljøpolitikk har blitt.

- Det er like nitrist som det er skremmende at dette er det første politiske Støre gjør etter valget. De som mener at Ap tapte valget fordi de er blitt for lik Høyre, kan nå le av hvor rett de fikk.

Hauge påpeker at området både er svært sårbart og at verdiene som kan hentes opp er svært beskjedne.

- Dette setter utspillet i et ekstra grelt lys.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00