Sandra Andersen Eira ble sist vinter latterliggjort som kvinnelig fisker. Hetsen resulterte at hun engasjerte seg politisk, og nå er hun inne på Sametinget.Foto: Agnar Berg
Sandra Andersen Eira ble sist vinter latterliggjort som kvinnelig fisker. Hetsen resulterte at hun engasjerte seg politisk, og nå er hun inne på Sametinget.Foto: Agnar Berg

Sandra fikk plass på Sametinget

Politikk
13. september 2017 11:15

Norske Samers Riksforbunds ferske politiker Sandra Andersen Eira fikk plass på Sametinget.

Den unge fiskeren kastet seg inn i politikken i vinter da hun som kvinnelig fisker gjorde flere negative erfaringer.

- Det tok litt av i vinter med den likestillingssaken. I mange år sto jeg utenfor politikken, og så på ting som jeg mente var feil. Ting som jeg mente burde være annerledes. Etter hvert skjønte jeg at jeg ikke var alene, det var mange som kjente på de samme problemstillingene som meg, forteller Eira til iFinnmark.

LES MER: Fordommer mot kvinner gjorde Sandra til politiker

Hun sier at fiskeripolitikk og distriktspolitikk er det hun brenner mest for.

- Og så er miljøet viktig for meg. Jeg er sjøsame, så vår kultur, historie og den lille kystflåten er viktig or meg, sier hun.

( VILKÅR )

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00