Rauma Stamfisk må overvåke seks vassdrag

Havbruk
Redaksjonen
13. september 2017 09:46

Fiskeridirektoratet har pålagt Rauma Stamfisk AS å overvåke seks vassdrag i Møre og Romsdal i forbindelse med en rømming  i juli i år.

En profesjonell aktør er leid inn for å gjennomføre overvåkingen som skal utføres i følgende vassdrag: Hildreelva, Solnørelva, Spjelkavikelva, Tennfjordelva, Vatneelva og Ørskogelva.

- Overvåkingen skal utføres med en metode som er tilpasset i de aktuelle vassdragene, sier Ruth Lillian Kjæmpenes, seksjonssjef i Fiskeridirektoratets Region Midt i meldingen. 

Rømmingen skjedde fra Rauma Stamfisks anlegg «Gjerset Vest» i Tennfjorden, i Haram kommune.

- Ved observasjon av rømt fisk skal det umiddelbart gjøres en vurdering av utfiskingstiltak, sier Kjæmpenes.

I sommer ba Fiskeridirektoratet publikum om tips for å få bedre oversikt over omfanget av rømmingen, og hvordan fisken spredde seg. Flere fritidsfiskere tok kontakt, noe som førte til bedre oversikt over den rømte laksens vandring.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00