Ingen omkamp om Tanaelva
Annonse

Ingen omkamp om Tanaelva

Samfunn
Redaksjonen

13. september 2017 07:20

En villaksavtale mellom Norge og Finland skapte sterke reaksjoner i det samiske miljøet i sommer. Lokalbefolkningen måtte blant annet begrense garnfisket med opptil 80 prosent.

Arbeiderpartiet lovte omkamp om saken dersom de kom i regjeringen, skriver NRK. Nå fortsetter imidlertid de borgerlige i regjering. 

- Stortinget har vedtatt Tana-avtalen og den har trådt i kraft, sier statssekretær for samiske saker, Anne Karin Olli (H), til NRK. 

I neste uke møter TF-ledelsen representanter fra Klima- og miljødepartementet.

- Hvis vi opplever at vi ikke får noen som helst slags innrømmelser og større innflytelse på forvaltningen enn det som ligger i avtalen, så vil situasjonen bli særdeles vanskelig, sier Pedersen.

Han ønsker imidlertid ikke å utdype om TF vurderer å trekke inn årene.

- Det får vi vurdere etter møtet, sier han til NRK.

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00