REKORD: Det var en rekordmåned på kongekrabbefisket i august.ARKIVFOTO: GUNNAR ALMLID
REKORD: Det var en rekordmåned på kongekrabbefisket i august.ARKIVFOTO: GUNNAR ALMLID

Russerne «overtar» krabbefisket

13. september 2017  kl 19:47

Etter rekordfiske og rekordkvantum av kongekrabbe i august, har «russetåka» lagt seg over næringa med eksporttørke på levende kongekrabbe og fall i førstehåndsprisen. Nesten halve kongekrabbekvantumet så langt i år ble fisket i løpet av august. Det handler om 527 tonn av et totalt årskvantum så langt på drøye 1070 tonn, viser tall fra Norges Råfisklag. 

Av fryste klør er det eksportert 556 tonn så langt i år til en snittpris på 266 kroner kiloen. Det tilsvarer en levendepris på 162 kroner. Prisen er allikevel godt over fjoråret på stort sett samme volum.  REKORD: Det var en rekordmåned på kongekrabbefisket i august.ARKIVFOTO: GUNNAR ALMLID

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00