TRYKKET STEMNING: Det var litt trykket stemning på valgvaken til Sp i Alta da valgdagsmålingene ble gjort kjent klokken 21. Her Finnmark Sps førstekandidat Geir Adelsten Iversen og kona Anita Fagerheim.Foto: Agnar Berg
TRYKKET STEMNING: Det var litt trykket stemning på valgvaken til Sp i Alta da valgdagsmålingene ble gjort kjent klokken 21. Her Finnmark Sps førstekandidat Geir Adelsten Iversen og kona Anita Fagerheim.Foto: Agnar Berg

Usikkert for Senterpartiet i Finnmark

Drømmen om stortingsplass for Geir Adelsten Iversen i Senterpartiet i Finnmark er høyst usikker til tross for gode meningsmålinger.

Politikk
Agnar Berg
Telefon 75 54 49 21
Mobil 932 56 324
11. september 2017 22:29Oppdatert:
13. september 2017 08:28

Like etter valglokalene stengte klokken 21 ser det ut som Arbeiderpartiet i Finnmark er inne med to representanter. Frp har en rimelig sikker tredjeplass, mens Senterpartiets Iversen og Høyres Frank Bakke Jensen knives om den siste muligheten, fjerdeplassen i Finnmark.

Nedtur klokken 21

På meningsmålingene var Sp høyt oppe, og på valgvaken deres i Alta i kveld var det enkelte som snakket om mulige to mandater til Sp i Finnmark.

Men klokken 21 ble først den rødgrønne drømmen litt knust da valgdagsmålingene ble gjort kjent: Det gikk i borgerlig favør.

Deretter fikk Senterpartistene som er på valgvaken i Alta et skikkelig støkk da det viser seg at det er mulig at Senterpartiet ikke får inn noen fra Finnmark.

Står og vipper

- Ja det står og vipper med Høyre. Når vi ser på hele landet nå, at det fortsatt kan bli borgerlig, så er det en katastrofe for kysten og distriktene, sier Iversen.

Han legger til at om så skjer så kan en bare vinke farvel til Finnmark som eget fylke.

- Finnmark bli en del av Troms. Det er ikke to fylker som går sammen for å bli et, vi blir slukt av dem og sentraliseringen fortsetter, sier han.

Dårlig for kysten

Iversen sier videre at det ikke ser særlig lyst ut for kysten med en fortsatt borgerlig regjering.

- Det blir mer tilrettelegging for de store og vanskeligere for unge om kunne satse på fiskeryrket. Under valgkampen har jeg møtt mange unge som ønsker å bli fiskere. Men inngangsbilletten er nå så høy at det er nesten umulig. Dette er vi villig til å gjøre noe med, sier han.

( VILKÅR )

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00