Annonse

180 millioner til kartlegging av det nordlige Barentshavet

Annonse
Miljø
Redaksjonen

11. september 2017 10:41

Oppdatert: 11. september 2017 10:42

Regjeringen bidrar med 180 millioner kroner over seks år til forskningsprosjektet Arven etter Nansen, som skal kartlegge det nordlige Barentshavet, meldte Universitetet i Tromsø i en pressemelding like før helgen.

Prosjektet, som er et samarbeid mellom flere forskningsinstitusjoner, har en budsjettramme på nærmere 800 millioner kroner.

- Det har lenge vært klart at dette er et prosjekt som, gitt at kvaliteten er så høy som vi tror, absolutt bør støttes. Det man skal forske på er så viktig og nødvendig for god forvaltning av nordområdene, sier statssekretær Bjørn Haugstad (H) i Kunnskapsdepartementet.

Målet er å øke kunnskapen om områdene nord i Barentshavet, etter hvert som havisen smelter og stadig større områder blir tilgjengelig.

Universitet i Tromsø, Havforskningsinstituttet, Meteorologisk institutt, Norsk Polarinstitutt, NTNU, Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo, Universitetssenteret på Svalbard, Nansensenteret og Akvaplan-niva samarbeider om prosjektet og skal til sammen bidra med 360 millioner kroner. Intensjonen er at Norges forskningsråd skal matche regjeringens bevilgning.

DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00