180 millioner til kartlegging av det nordlige Barentshavet

Miljø
Redaksjonen
11. september 2017 10:41Oppdatert:
11. september 2017 10:42

Regjeringen bidrar med 180 millioner kroner over seks år til forskningsprosjektet Arven etter Nansen, som skal kartlegge det nordlige Barentshavet, meldte Universitetet i Tromsø i en pressemelding like før helgen.

Prosjektet, som er et samarbeid mellom flere forskningsinstitusjoner, har en budsjettramme på nærmere 800 millioner kroner.

- Det har lenge vært klart at dette er et prosjekt som, gitt at kvaliteten er så høy som vi tror, absolutt bør støttes. Det man skal forske på er så viktig og nødvendig for god forvaltning av nordområdene, sier statssekretær Bjørn Haugstad (H) i Kunnskapsdepartementet.

Målet er å øke kunnskapen om områdene nord i Barentshavet, etter hvert som havisen smelter og stadig større områder blir tilgjengelig.

Universitet i Tromsø, Havforskningsinstituttet, Meteorologisk institutt, Norsk Polarinstitutt, NTNU, Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo, Universitetssenteret på Svalbard, Nansensenteret og Akvaplan-niva samarbeider om prosjektet og skal til sammen bidra med 360 millioner kroner. Intensjonen er at Norges forskningsråd skal matche regjeringens bevilgning.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00