Ingen funn av genmodifisert materiale i fiskefôr
Annonse

Ingen funn av genmodifisert materiale i fiskefôr

Helse

6. september 2017 12:23

Mattilsynet avdekket i 2016 ulovlig innhold av genmodifisert materiale (GMO) i to prøver av importerte matvarer. Det ble ikke gjort funn av ulovlig genmodifisering i fôr- eller såvarer.

Det ble funnet ulovlig innhold av genmodifisert materiale i to forskjellige produkter, henholdsvis mais i tortillachips fra Filippinene og soya i pitabrød fra USA. Produktene ble fjernet fra markedet. 

Påvisningene ble gjort gjennom Mattilsynets overvåknings- og kontrollprogram for genmodifisering. 

Det ble ikke påvist ulovlig GMO-innhold i de øvrige 57 matprøvene, og heller ikke i noen av de 61 prøvene av fôrvarer eller de ni prøvene av importerte såvarer.

Det skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Det ble tatt ut prøver av soya-, mais- og rybs-/rapsprodukter til bruk i fôr til landdyr og fisk. Prøvene av fôrvarer ble tatt ut i forbindelse med import fra land utenfor EU/EØS.

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00