Annonse

Fremdeles kritisk for mann som ble skadet i arbeidsulykke

Redaksjonen

11. august 2017 12:03

En utendørs tank med maursyre eksploderte torsdag ved Lerøy Midts produksjonsanlegg i Hestvika på Hitra i Sør-Trøndelag. To menn ble skadet. For den ene er tilstanden fremdeles kritisk.

Politi og ambulanse rykket ut etter at to personer fikk det etsende stoffet maursyre på seg. Politiets operasjonsleder meldte dette til Hitra-Frøya.

Ulykken skjedde ved Lerøy Midts produksjonsanlegg i Hestvika. Lokalavisas reporter på stedet fortalte at det lukter stramt av syre i området. Det var mange redningsmannskaper på plass, både brann, ambulanse og politiet. Brannvesenet skumla området rundt den eksploderte tanken.

De to skadde ble flydd med luftambulansen til St.Olavs Hospital. Fredag formiddag melder sykehuset at situasjonen er uendret fra kvelden før, skriver NRK. For mannen som ble hardest skadd er tilstanden meget alvorlig og kritisk. Den andre skadde fikk mindre alvorlige skader, og tilstanden er stabil. 

Innsatsleder i politiet, Anne Birgitte Arras, sa til NRK torsdag at det foreløpig er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.

Administrerende direktør Sven Amund Fjeldvær i Lerøy Midt sa til Adresseavisen at de utover torsdagen hadde konsentrert seg om å ta vare på de skadde, deres pårørende og de andre ansatte.

DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00