Annonse

Jangaard bygger digert badeland

Redaksjonen

12. august 2017 11:45

Nett.no melder at daglig leder Gunnar Haagensen i Aalesund Enterprises skal bygge det som blir Sunnmøres største badeland. Gunnar Haagensen som er bror til Leif og Knut Haagensen, er også styreleder i fiskeeksportselskapet Jangaard Export.

Gjennom datterselskapet Brødrenes Jangaard eier familieselskapet Aalesund Enterprises i overkant av 50 prosent i selskapet Stallane AS, som skal stå for utbyggingen.

Sommeren 2020 kan du ifølge Nett.no ta heis fra Ålesund sentrum til Fjellstua på 18 sekunder. Byggestart for prosjektet på mellom 300 til 500 millioner kroner er satt til etter påske i 2018.

zoomBilde
FISK OG BADELAND: Eksportør Gunnar Haagensen i Jangaard Export AS har lenge hatt planer om å få på plass et stort badeland-prosjekt i Ålesund. Nå begynner planene å ta form.

Prosjektet omfatter badeland ved utstillingplassen like øst for sentrumkjernen i Ålesund, fire etasjer med leiligheter på toppen, og horisontal tunnel på 130 meter, med plass til tre heiser fra Fjellstua og ned.

Badelandet skal inneholde både 50 og 25 meters basseng, stupetårn, bølgebasseng og basseng med ekstra varmt vann. Det blir det største på Sunnmøre og også større enn badelandet i Molde.

Aalesund Enterprises datterselskaper eier blant annet Scandic Parken Hotel-bygget, parkeringsanlegget i Aksla, kjøpesenteret Ålesund Storsenter og som nevnt, fiskeeksportselskapet Jangaard Export.

DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00