Annonse
Fugløyfjord i Tromsø lørdag 15.7.2017Foto: Jon Eirik Olsen
Fugløyfjord i Tromsø lørdag 15.7.2017Foto: Jon Eirik Olsen

Familien ber om ro

Annonse

På vegne av familien ber rederiet om at avdødes familie og fartøyets mannskap ikke kontaktes. Rederiet har sendt denne pressemeldingen i forbindelse med dødsulykken på M/S "Fugløyfjord"

Pressemelding
Redaksjon

17. juli 2017 08:25

Oppdatert: 17. juli 2017 13:34

M/S Fugløyfjord fisket etter hyse i et område 50 nmil nord av Bjørnøya 12 juli.

Annonse

Under innhaling av fiskeredskaper kom et av våre mannskaper i klem mellom notvinsj og overbygg og omkom som følge av dette.Vinsjen er fjernstyrt fra skippers posisjon på fartøyet og den omkomne er ikke å laste for hendelsen.

Han utførte alltid sitt arbeid på en meget tilfredsstillende måte gjennom 9 år i rederiet. Evgeny Doronin var maskinist og fisker om bord, han snakket flytende norsk og var en svært godt likt ansatt og kollega.

Fartøyets mannskaper startet umiddelbart gjenoppliving og prøvde gjennom 2,5 time å holde liv i den skadde ved bruk av hjerte-lunge redning. Sysselmannens helikopter fra Svalbard ankom etter dette og fortsatte gjenoppliving i 30 minutter. Evgeny Doronin ble erklært død av helikopterets lege som deretter tok den forulykkede med til Svalbard.

Fartøyets mannskaper har hatt en meget traumatisk opplevelse og det går hardt innpå mange å miste en nær venn på en slik måte. Ved ankomst Tromsø ble mannskapene ivaretatt av et profesjonelt kriseteam fra Tromsø Kommune.

Den forulykkedes familie ble varslet på raskest mulige måte og ivaretas på hjemsted av øvrige familie med venner og har fortløpende kontakt med rederiet.

Den omkomne vil etterhvert bli transportert til hans hjemsted Kholmogory utenfor Arkangelsk i Russland. Begravelse vil finne sted der med representanter fra rederiet til stede. Evgeny etterlater seg kone og et barn. De etterlatte tar tapet svært tungt og fortviler over å miste sin kjære.

Rederiet prøver i en vanskelig tid å ta vare på de etterlatte og fartøyets mannskaper etter beste evne samtidig som mange praktiske oppgaver skal utføres.

Vi vil benytte anledningen til å takke Kystvaktskvadron Nord, Sysselmannens Heliteam, KV Andenes og Tromsø Kommunes kriseteam for all hjelp i forbindelse med hendelsen.

Selv i denne situasjonen har vi forståelse for media og offentlighetens stadige behov for informasjon om hendelsen men vi håper med dette at den omkomne familie og fartøyets mannskaper i det videre kan gis den nødvendige ro og fred til å bearbeide sin sorg og sine følelser.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00