Blåskjell. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagens NæringslivFoto: Kristian Ridder-Nielsen
Blåskjell. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagens NæringslivFoto: Kristian Ridder-Nielsen

Ni akutt syke etter å ha spist blåskjell

Helse
7. juli 2017 14:45

I dag er det blitt kjent at en rekke gjester på tre ulike spisesteder i østlandsområdet er blitt akutt syke som følge av matforgiftning.

Det skriver Dagbladet.

- Det er snakk om totalt ni gjester på to ulike spisesteder i Son. Hendelsene inntraff mandag og tirsdag denne uke. Prøvene viser for høye DSP-verdier på blåskjellene som ble servert på restaurantene, noe som har ført til oppkast og diaré, sier seksjonssjef Jorunn Aasgaard Grini i Mattilsynet.

- Vi ser ofte en oppblomstring av alger om sommeren, når det blir varmere i vannet. Det er derfor klokt å følge blåskjellvarselet som gjelder for en sju dagers periode - og gjerne last ned Appen vår, oppfordrer hun.

Dagbladet hevder å vite at det er en stor grossist i Trøndelag som står bak leveransen av blåskjellene, som skal ha vært levert til flere spisesteder i østlandsområdet. 

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.