Cermaq.Foto: Tommy Hansen
Cermaq.Foto: Tommy Hansen

Syv måneder uten lusemidler

Havbruk
19. juni 2017 13:24

Cermaq har ikke brukt lusemidler i Finnmark siden november 2016. Det skyldes først og fremst en proaktiv strategi for å holde lusenivåene lave, og et godt samarbeid med de andre oppdrettsselskapene i regionen.

Det bekrefter selskapet selv i en pressemelding.

Da Cermaq brukte medikamenter for foreløpig siste gang i november 2016, var det ved i gi laksen noe lusebehandling gjennom fôret. Det er altså hele syv måneder siden. 

Siste gang Cermaq brukte badebehandlinger mot lus var i oktober 2016.

Føre var

De gledelige resultatene skyldes i hovedsak at Cermaq har en proaktiv strategi for å holde lusenivåene lave. Dette innebærer at vi behandler på et tidlig stadium, slik at lusenivåene etter dette aldri har blitt høye, heter det i pressemeldingen.

I tillegg bruker Cermaq luseskjørt på så å si alle anleggene. Disse hindrer lusa i å komme inn i merdene.

zoomBilde
Karl Fredrik Ottem.

I Finnmark er det et godt samarbeid mellom de ulike oppdrettsselskapene som opererer i samme område. Samarbeidet går blant annet ut på at selskapene koordinerer avlusing. Også når det gjelder utsett av smolt og brakklegging av lokalitet etter endt produksjonssyklus er samarbeidet mellom aktørene styrket.

Forholdene ligger godt til rette for at vi heller ikke trenger å behandle mot lus i tiden som kommer.

- Det ligger fortsatt en del snø i fjellene i Finnmark. Når denne smelter vil det komme mye ferskvann i fjordsystemene, noe som reduserer utviklingen av luseegg og luselarver. Det gjør at også bildet fremover foreløpig ser bedre ut enn det har gjort på mange år, sier Ottem.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00