- Kjenner meg igjen i Knag Fylkesnes utålmodighet

- Kjenner meg igjen i Knag Fylkesnes utålmodighet

Men fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er uenig i Torgeir Knag Fylkesnes (SV) påstander om at Sandberg ikke følger opp stortingsvedtak.

Leserinnlegg

19. juni 2017 13:01

Oppdatert: 21. juni 2017 13:27

zoomBilde
Fiskeriminister Per Sandberg. Her på besøk i Iran der norsk laks bearbeides.Foto: Jørn Mikael Hagen

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) påstår i Fiskeribladet 14. juni at jeg ikke følger opp vedtakene gjort av Stortinget. Hvilke saker er det jeg ikke har fulgt opp?

Stortinget ba meg vurdere instruksen. Det gjorde jeg. Når de nå er uenig i vurderingen og har bedt meg innføre Fiskarlagets modell vil jeg selvsagt følge opp dette.I forbindelse med sjømatindustrimeldingen kom Stortinget med en rekke bestillinger. Alle er fulgt opp, og så nær som en er kvittert ut.

zoomBilde
SVs næringspolitiske talsmann, Torgeir Knag Fylkesnes.

Jeg har dyp respekt for Stortinget og den folkevalgte makten. Det ligger i min politiske ryggrad.

Så er det sikkert slik at ting ikke alltid går like fort som Knag Fylkesnes ønsker. Det er en utålmodighet jeg kan kjenne meg igjen i. Men jeg har også lært nødvendighetene av å utrede sakene tilstrekkelig til å vite konsekvensene av det vi setter ut i livet. Når det gjelder produksjonsavgiften som Stortinget har bedt meg utrede er det svært mange løse tråder. Da er det uforsvarlig å presse saken gjennom uten tilstrekkelig tid til forsvarlig utredning.

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00