Kvinneforum møtte Fiskarlaget

Fiskeri
19. juni 2017 12:38

Kvinneforumet i fiskerinæringen møtte forrige uke Fiskarlaget til kontaktmøte. Trygderettigheter var et hovedtema som ble diskutert og som det skal arbeides videre med, heter det fra Fiskarlaget.

Forum for kvinnelige fiskere ble etablert etter at 18 kvinner i slutten av mai møttes i Alta.

De har valgt å inngå et samarbeid med Fiskarlaget.

LES OGSÅ: - Tida er klar for at menn blir mer modne

Kvinneforumet har et særlig ønske om en gjennomgang av kvinnelige fiskeres trygderettigheter. Dagens regelverk oppleves ikke som tilpasset for kvinnelige yrkesfiskere. Særlig gjelder dette rettigheter knyttet til graviditet, fødsel og permisjon.

I møtet ble det vist til at kvinner opplever at det er utfordrende å få bistand i disse spørsmålene i kontakt med NAV, Garantikassen for fiskere, Fiskeridirektoratet og andre.

- Vi skal i samarbeid med forumet forsøke å få gjennomført et kartleggingsprosjekt for å få belyst kvinnelige fiskeres trygderettigheter. Dette som et første steg på veien for å få til de nødvendige endringene, sier Joakim Martinsen i Fiskarlaget.

Det ble også enighet under møtet om at Norges Fiskarlag bidrar med økonomisk støtte slik at kvinneforumet kan holde et årlig møte.

DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00