Annonse
Sild. Foto: Torhild Måkestad Martinussen
Sild. Foto: Torhild Måkestad Martinussen

Sildepizza på sildas dag

Trender

19. juni 2017 10:56

Oppdatert: 19. juni 2017 14:07

- I anledning Sildas Dag forrige uke samlet Norges sjømatråd i helga rundt 1500 forbrukere til et arrangement på det nye mat- og kultursenteret Vippa i Oslo. Her ble det servert variert og unik street food basert på sild. 

Åtte av Vippas matboder hadde spesialkomponert hver sin silderett i anledning dagen - fra asiatisk sildesalat og spicy sildewrap, til sildepizza og ingefærsild i lompe. Formålet var å øke kjennskapen til sild og vise hvordan silda passer fint med moderne mattrender.

zoomBilde
Synne Guldbrandsen 

Helsemessige egenskaper

- Sild er en tradisjonsrik råvare som har blitt fisket og spist i hundrevis av år. I dag spises den i særlig stor grad til jul, og oftest av de eldre. Dette mener både vi og sildenæringen er veldig synd, fordi fisken er veldig anvendelig, god, og passer godt med mange av dagens større mattrender. På Sildas Dag ønsket vi å vise nettopp dette, forteller fagansvarlig for markedsføring av pelagiske arter i Norges sjømatråd, Synne Guldbrandsen, i en pressemelding fra Sjømatrådet.

Norges sjømatråd og sildenæringen ønsker å endre folks oppfatning av sild og gi fisken plassen den fortjener på dagens moderne kjøkken. Silda har mange positive helsemessige egenskaper som passer godt inn i tidens fokus på et sunt kosthold. Samtidig er smaks- og variasjonsmulighetene mange.

- Den svært positive responsen fra gjestene og kreativiteten til matbodene på Vippa tilsier at silda går en lys fremtid i møte. Vi ser frem til å jobbe videre med næringen for å gjøre silda til en vinner ved matbordet, sier Synne Guldbrandsen.

DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00