Sjømatrådet inviterer til Afrika-tur

Marked
19. juni 2017 10:10
zoomNorsk sjømat blir stadig mer synlig i Afrika. Her er det norsk klippfisk som selges på et supermarked i Angolas hovedstad Luanda.Foto: Marius Fiskum
Norsk sjømat blir stadig mer synlig i Afrika. Her er det norsk klippfisk som selges på et supermarked i Angolas hovedstad Luanda.Foto: Marius Fiskum

Norges sjømatråd inviterer norske sjømataktører med på en spennende og lærerik delegasjonsreise til Ghana og Elfenbenskysten i slutten av august.

Som en del av strategien for nye marked, skal Sjømatrådet være en døråpner for den norske sjømatnæringen. De to landene på Afrikas vestkyst er identifisert som lovende sjømatmarked for pelagisk fisk og laks, men også med potensiale for tørrfisk og andre konvensjonelle produkter som det har vært solgt hit tidligere.

LES OGSÅ: Ingen kjenner klippfiskens opphav

Potensiale for norsk sjømat

Sjømatrådets prosjektleder for Sentral- og Vest-Afrika, Trond Kostveit, som allerede kjenner regionen godt, har den siste tiden sondert sjømatmuligheter i flere land.

- Både Ghana og Elfenbenskysten utmerker seg som spennende destinasjoner for norsk sjømat, og det selges noe pelagisk fisk og laks hit allerede. Historisk sett er det eksportert små mengder sjømat fra Norge til disse landene, men dette tror jeg kan endres dersom det knyttes kontakter mellom norske eksportører og importører i de aktuelle landene, sier Kostveit, som også mener det er gode muligheter for norsk laks, rettet mot et raskt voksende segment av hoteller og restauranter i Ghana.

LES OGSÅ: Norsk anarki og dumdristighet blant klippfisk i Angola

- Ghana og Elfenbenskysten er relativt stabile land politisk sett, med voksende markeder og lovende økonomier. Nylig ble det også besluttet å stenge lokalfisket i Ghana i tre måneder grunnet overfiske, noe som vil føre til økt importetterspørsel spesielt for pelagiske arter, sier Kostveit.

Praktisk informasjon om reisen

Delegasjonsreisen arrangeres med ankomst til Ghanas hovedstad, Accra, 19. eller 20. august. Hjemreisen vil gå fra Abidjan i Elfenbenskysten 24. august.

- Vi planlegger et innholdsrikt og spennende program med seminarer, lokal nettverksbygging, sjømatmiddag, samt besøk til lokale markeder, restauranter og hoteller, forteller Kostveit.

Som vanlig vil eksportørene selv dekke sine reisekostnader og hotell under oppholdet. Sjømatrådet vil dekke kostnader for transport til og fra flyplassen, samt sjømatmiddagen. Sikkerheten vil bli ivaretatt i tett samarbeid med den norske ambassaden i Ghana.

DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00