Annonse
Aas Mek. Verksted med nykontrahering av 1+1 brønnbåt med Sølvtrans i Ålesund.<span>Illustrasjon: Aas Mek. Verksted</span>
Aas Mek. Verksted med nykontrahering av 1+1 brønnbåt med Sølvtrans i Ålesund.Illustrasjon: Aas Mek. Verksted

Kontrakt på bygging av brønnbåt med nytt design

Båter

19. juni 2017 09:47

Aas Mek. Verksted A/S orienterer i en pressemelding om kontrakt på bygging av brønnbåt med opsjon på et søsterskip inngått med Sølvtrans AS fra Ålesund. 

Samlet ordreverdi er nærmere 500 millioner kroner.

Brønnbåtene er av verftets eget design med en lastekapasitet på 2500 m3.

Dette er et helt nytt design og spesielt tilpasset rederiets sirkulasjonsprinsipp med sideveis sirkulasjon i lasterommene og lukket transport. Skrog til nybygget vil bli bygget i utlandet og vil komme til vårt verft på høsten neste år for utrustning, og skal overleveres til rederiet i april 2019.

Båten er arrangert for transport av levende fisk i åpent og lukket system samt arrangert for å være servicefartøy for oppdrettsanlegg. Båten vil også være utstyrt med UV system for vannrensing for semilukket transport.

Nybygget blir videre utstyrt med filteranlegg på all sirkulasjon for utskilling av lus ved avlusing av fisken, system for avsiling av sjøvann og ferskvann ved lasting og lossing i forbindelse med avlusing og AGD behandling ved bruk av ferskvann.

Nybygget er designet for å trykklosse til anlegg på land, til sortering, avlusing o.l., uten bruk av vakuum pumpe for mest mulig skånsom behandling av fisken.

Nybygget vil få følgende hoveddimensjoner;

  • Lengde o.a. 69,96 m, 
  • Bredde 17,80 m 
  • Dybde i riss 5,90 m.

Lasteromsvolumet er på 2500 m3 som gir en kapasitet på føring av 375 tonn med levende fisk.

Lasterommet er fordelt på to fiskebrønner, som er utstyrt med skyveskott og trykk laste- og lossesystem. Båten vil ha innredning for 10 personer.

DEL SAKEN
Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00