Studenter fra hele verden reiser til Tromsø for å studere havrett

Trender
19. juni 2017 09:16

20 Ph. d- studenter fra hele verden meldte seg på da KG Jebsen-senter for havrett ved Universitetet i Tromsø (UiT) annonserte «sommerskole» i havrett.

Studentene har reist fra Kina, Colombia, Canada, Russland, Nederland, Hellas, Tyskland, Danmark og Norge og er i disse dager samlet på UiT i Tromsø for kurset i metode og internasjonal havrett. 

Stadig økt interesse

- Vi merker en stadig økt interesse for havrettssenteret i alle våre internasjonale arrangementer, forteller administrativ leder for senteret, Christin Skjervold til uit.no.

- Flere av Ph. d.-studentene sier også at de vil kommet tilbake hit til senteret når de skal gjøre sitt utenlandsopphold i løpet av doktorgradsstudiet. 

Havrettssenteret ved Jurfak er i dag det største senteret for havrett i verden i antall ansatte forskere.

Hun sier det er interessant å se at folk fra de forskjellige delene av verden, har ulike områder innen havrett som de vektlegger mest.

- Europeerne er mest opptatt av miljø, vi fra Sør-Amerika er mest opptatt av lovens overholdelse, mens asiatene er opptatt av det tekniske innen kartlegging av maritime områder.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00