Nofima-forskere har sammenlignet norsk makrellfilet med kinesisk
Annonse
Nofima-forskere har sammenlignet norsk makrellfilet med kinesisk

Nofima-forskere har sammenlignet norsk makrellfilet med kinesisk

19. juni 2017  kl 21:06

Mens Kina-fileten hadde jevn kvalitet, var det stor variasjon innen samme parti av den norske fileten - Japanerne er svært nøye på kvaliteten. De kjøper norsk makrell hel, og får den filetert i Kina og andre asiatiske land, på en måte som japanerne liker. Skal den norske makrellindustrien klare å konkurrere med Kina, må norsk industri produsere samme kvalitet i store nok volum, sier forsker Izumi Sone.  Den jevne kvaliteten fra Kina skyldtes trolig at filetene var produsert for hånd og sortert etter kvalitet og størrelse før pakkingIllustrasjonsfoto: Geir Bjørn Nilsen

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00