SLUTTSPURT: «Joker» fra Lofoten var blant de siste blåkveitebåtene som leverte i første periode. Foto: Frode Adolfsen
SLUTTSPURT: «Joker» fra Lofoten var blant de siste blåkveitebåtene som leverte i første periode. Foto: Frode Adolfsen

Blåkveite for 128 millioner kroner

16. juni 2017  kl 05:00

Første periode i årets blåkveitefiske innbrakte 417 båter 128 millioner kroner. Men bare 100 av båtene greide å ta hele kvota.

Lange sjøvær «Joker» var en av de siste båtene som torsdag kom inn for å levere blåkveitefangst etter at sluttstrek for første periode i fisket ble satt ved midnatt. Linebåten landet åtte-ni tonn hos Lofoten Viking på Værøy, og skipper Tetlie sier seg rimelig fornøyd med et blåkveitefiske som strakk seg over to ganske lange sjøvær. Det første på Tromsøflaket, det andre utenfor Lofoten. 100 stamper line har vært i bruk hver gang, og det betyr i praksis flere døgn sammenhengende på feltet. SLUTTSPURT: «Joker» fra Lofoten var blant de siste blåkveitebåtene som leverte i første periode. Foto: Frode Adolfsen

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00