Sjøfrakt av sjømat.Foto: Fridgeir Walderhaug
Sjøfrakt av sjømat.Foto: Fridgeir Walderhaug

Sjømatnæringen skriker etter samferdselsmidler

17. juni 2017  kl 11:05

Stortinget skal behandle neste nasjonale transportplan (NTP 2018-2029) til uken, og den politiske debatten spisser seg til rundt hvor milliardene skal brukes. I den forbindelse mener lakseoppdretter Line Ellingsen på Skrova i Nordland at det er på tide å prioritere verdiskaping fremfor innbyggertall. Utspillet er klokt, men lite realistisk.

Denne uken gikk Ellingsen kraftig ut mot dagens prioriteringer. Hun er lei av å bli nedprioritert av fylkene når samferdselsmidlene skal prioriteres. Altfor ofte er det hurtigbåtene og fergerutene som blir lidende, og derfor etterspør hun øremerkede midler til nettopp disse tilbudene som er viktig for å skape inntekter til fellesskapet. Hun ønsker seg også dobbeltspor på Ofotbanen, for å få flyttet mer av transporten fra vei til bane. Sjøfrakt av sjømat.Foto: Fridgeir Walderhaug

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00