Verdensborger med fisk i kofferten
Verdensborger med fisk i kofferten

Verdensborger med fisk i kofferten

18. juni 2017  kl 18:41

På flytende italiensk diskuterer Olaf Johan Pedersen tørrfisken i hyllene på Carrefour Market i Milano. - Jeg spurte om når de hadde tørrfisk på butikken og i hvilken form. Vi diskuterte bruken av tørrfisk i de ulike regionene i Italia, sier Olaf. Han er medeier i Glea Tradisjonsfisk på Røst, oppvokst med fisk rundt seg både på land og til havs. Hengende på hjell deler av året og synlig hvor som helst han måtte bevege seg på den flate øya. Skjult andre tider på året, enten rett ute i Røsthavet, eller lenger unna, på vei inn mot fiskebåtene som står klare til å rykke ut. På Røst lever folk tett på naturen og kontrasten til millionbyen Milano er stor. Her får tørrfisken plass i et butikkhjørne, i en gryte der profesjonelle kokker går løs på råvaren fra Røst i skarp konkurranse om å skape de mest utsøkte måltidene. Olaf Johan Pedersen fra Glea diskuterer tørrfiskprodukter på en Carrefour-butikk i Milano.Foto: Sjømatrådet

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00