Pers pinlige retrett

16. juni 2017  kl 09:50

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har bestemt seg for å trekke forslaget om nye driftsordninger for havfiskeflåten. Årsaken er at tilbakemeldingene han fikk fra næringen var så negative. Tilbaketrekkingen skjer omtrent samtidig med at statsråden også trekker pliktsaken fra politisk behandling. Denne formen for politisk styring viser at Sandberg etter hvert må spørre seg om han lytter til de riktige personene når han utformer fremtidens fiskeripolitikk. 

Forslaget fra departementet gikk ut på å strukturere (samle flere kvoter på et fartøy) uten å måtte kondemnere et fartøy og uten å måtte oppgi permanent alle tillatelser som er tildelt for fartøyet. Fartøyet måte imidlertid tas ut av fiske. Alle reglene om kvotetak, avkorting, regionbindinger og lignende i strukturkvoteordningen, skal også gjelde for driftsordningen. En av dem som jublet høyest for forslaget, var havfiskeorganisasjonen Fiskebåt i Ålesund. Fiskeriminister Per Sandberg. Foto: Fartein Rudjord

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00