Laksefiske i Tanavassdraget. Foto: Thomas T. Kleiven
Laksefiske i Tanavassdraget. Foto: Thomas T. Kleiven

Nye fiskeregler for Tanavassdraget

Fritidsfiske
20. mai 2017 06:11

Kongen i statsråd har fastsatt nye forskrifter om fiske i Tanavassdraget. 

Reguleringsbestemmelsene fra 2016 for sjølaksefiske i Finnmark videreføres i 2017.

Ny avtale mellom Norge og Finland som regulerer fisket i Tanaelva ble undertegnet i september 2016. I mars i år samtykket Riksdagen i Finland og Stortinget til den nye avtalen. De nasjonale forskriftene som ble vedtatt i statsråd fredag må til for å implementere fiskeavtalen i norsk rett.

Under den gamle fiskeavtalen har de fleste av laksebestandene i Tanavassdraget utviklet seg i negativ retning. Den nye avtalen legger rammen for en moderne, fleksibel og kunnskapsbasert fiskeforvaltning i Tanavassdraget. Med nye fiskereguleringene tas det sikte på å bygge opp laksebestandene i løpet av en til to laksegenerasjoner, omtrent 15 år.

( VILKÅR )

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00