Annonse
Erna Solberg, leader of Norway's Conservative party<span>Foto: IDA von HANNO BAST/DN</span>
Erna Solberg, leader of Norway's Conservative partyFoto: IDA von HANNO BAST/DN

Erna «haiket» med Redningsselskapet

Politikk

19. mai 2017 10:05

Som en del av en tredagers rundreise i Nordland og Troms valgte statsminister Erna Solberg torsdag å haike med redningsskøyta «RS Kaptein Skaugen» fra Tromsø til Finnsnes.

- Det kom en forespørsel fra Statsministerens kontor om det var en mulighet til å la Statsministeren få lov til å «haike» med ei redningsskøyte sørover til Finnsnes, og det fikk vi selvsagt til, sier regionleder i Region Nord i Redningsselskapet, Arild Braathen i en pressemelding fra Redningsselskapet.

- Regjeringen er svært glad for at Norge har en av verdens beste sjøredningstjenester - med erfarne kvinner og menn som kjenner både vær og vind, lokale forhold og utfordringer. I dette arbeidet spiller Redningsselskapet en nøkkelrolle, kommenterer statsministeren selv.

For beredskaps- og operasjonsleder i Redningsselskapet, Ronny Pedersen er dette godt nytt.

- Redningsselskapet er opptatt av å ytterligere styrke beredskapen og sikkerheten langs kysten i hele landsdelen, og dette er en fin anledning til å snakke med Solberg om nettopp dette, sier han.

På turen fra Tromsø fikk Statsministeren blant annet demonstrert hvordan Redningsselskapet henter opp folk som har falt i sjøen.

Annonse
 
Få nyheter rett inn i innboksen
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Sentralbord
55 21 33 00