Erna Solberg, leader of Norway's Conservative partyFoto: IDA von HANNO BAST/DN
Erna Solberg, leader of Norway's Conservative partyFoto: IDA von HANNO BAST/DN

Erna «haiket» med Redningsselskapet

Politikk
19. mai 2017 10:05

Som en del av en tredagers rundreise i Nordland og Troms valgte statsminister Erna Solberg torsdag å haike med redningsskøyta «RS Kaptein Skaugen» fra Tromsø til Finnsnes.

- Det kom en forespørsel fra Statsministerens kontor om det var en mulighet til å la Statsministeren få lov til å «haike» med ei redningsskøyte sørover til Finnsnes, og det fikk vi selvsagt til, sier regionleder i Region Nord i Redningsselskapet, Arild Braathen i en pressemelding fra Redningsselskapet.

- Regjeringen er svært glad for at Norge har en av verdens beste sjøredningstjenester - med erfarne kvinner og menn som kjenner både vær og vind, lokale forhold og utfordringer. I dette arbeidet spiller Redningsselskapet en nøkkelrolle, kommenterer statsministeren selv.

For beredskaps- og operasjonsleder i Redningsselskapet, Ronny Pedersen er dette godt nytt.

- Redningsselskapet er opptatt av å ytterligere styrke beredskapen og sikkerheten langs kysten i hele landsdelen, og dette er en fin anledning til å snakke med Solberg om nettopp dette, sier han.

På turen fra Tromsø fikk Statsministeren blant annet demonstrert hvordan Redningsselskapet henter opp folk som har falt i sjøen.

( VILKÅR )

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00