Russisk flagg , norsk flagg og statoil flagg pO Sn¿hvit - feltet Hammerfest 28.04.2005
Russisk flagg , norsk flagg og statoil flagg pO Sn¿hvit - feltet Hammerfest 28.04.2005

Direktoratets feil at norsk båt holdes igjen i Russland

Båter
18. mai 2017 07:35Oppdatert:
19. mai 2017 08:00

Den norske reketråleren holdes fremdeles i Murmansk en uke etter at russiske myndigheter fant en feil i lisensen til båten. Norske myndigheter har skylda, skriver NTB.

Reketråleren Remøy var på vei ut av russisk sone med rekelast onsdag 10. mai, da russiske inspektører på rutinekontroll oppdaget at de ikke hadde lisensen i orden. 

Ifølge NRK innrømmer nå Fiskeridirektoratet at de ved en feil ikke krysset av for rekefiske for Remøys søknad til russiske myndigheter. På grunn av den manglende avkrysningen ble tråleren hentet av russisk kystvakt og har siden da ligget for anker i Murmansk. 

Mannskapet bekrefter en uke senere at de på det siste rettsmøtet ikke fikk tillatelse til å forlate Russland. Interesseorganisasjonen Fiskebåt AS mener saken burde vært løst for lenge siden.

Båten eies av Remøy Havfiske i Fosnavåg i Herøy kommune i Møre og Romsdal. Styreleder Olav Remøy uttalte i forrige uke til Nordlys at han håpet norske myndigheter raskt ville finne en løsning sammen med russiske myndigheter, skriver NTB.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00